Boa Vistas,Kapp Verde,i Atlanterhavet

Cape Verde

Består av ti øyer som ligger spredt ute i Atlanterhavet vest for Afrika, rundt 570 kilometer fra kysten av Senegal.
Øyene ble oppdaget på midten av 1400-tallet av portugiserne, som ga nyoppdagelsen navn etter Cap Vert i Senegal, der de hadde seilte fra. Kapp Verde er ikke et spesielt grønt land, så sånn sett er navnet ganske misvisende.

Øyene ble et stopp på seilruten til det nye kontinentet Amerika, og befolket av portugisere og vestafrikanske slaver.
Uavhengig i 1975, og har i dag rundt 500.000 innbyggere. 15 prosent er analfabeter, 20 prosent lever under fattigdomsgrensen, og rundt 60 prosent bor i byer.

Det bor faktisk flere kappverdere utenfor landet, spesielt i USA og Portugal. De fleste emigrerte på 60- og 70-tallet som var tøffe tider for landet. Fortsatt reiser en del unge utenlands for å ta utdannelse. Mange flytter ikke tilbake, men sender penger til familien, og kommer på besøk i feriene.
Kapp Verdes første president, Luís Cabral, knyttet bånd til Kina, og fikk sårt tiltrengt økonomisk hjelp mot at kinesere fikk bosette seg på Kapp Verde og slippe å betale skatt. Avtalen hadde ingen sluttdato, så den dag i dag lever rundt 3000 kinesere skattefritt i Kapp Verde.

Klima

Kapp Verde er et helårs reisemål, men det kan fort bli rundt 40 grader om sommeren, så vinteren er høysesong. Øyene deles i to grupper: Ilhas de Barlavento (øyene i vinden) og Ilhas de Sotavento (øyene i le). Det er Barlavento-øyene som er de største turistmålene.
Reise hit: Star Tour er eneste norske charterselskap med turer til Kapp Verde (men kun Boa Vista). En ukestur koster fra 4.400 kr. Kun flybillett koster 4.000 kr. Vil du fly med rutefly, flyr Tap deg til Kapp Verde via Lisboa til priser fra 6.300 kr.

Tre boalternativer

Luksus: Firestjerners all inclusive på Riu Touareg. Hotellet ligger helt øde til uten noe annet rundt, men til gjengjeld på en fantastisk strand. Pris fra 6725 kr (7725 kr for voksenavdelingen).

Middels: Trestjerners Hotell Marine Club i Sal Rei. Hyggelig hotell med stort basseng og liten hotellstrand. Pris fra kr 6 800 kr.
Budsjett: Tostjerners Hotell Boa Vista i Sal Rei. Enkel standard, mest for ihuga kitere og windsurfere. Pris fra 4375 kr.
Kombopakke: Tre netter på økohotellet Spinguera på nordsiden av øya og fire netter på leilighetshotellet Ca‘ Nicola i Sal Rei koster fra 7450 kr.