Hvorfor elsker vi Danmark

Det er flere grunner til at nordmenn elsker å reise til Danmark. For det første er det en kort reiseavstand mellom Norge og Danmark, og det er enkelt å komme seg dit med både bil, tog og fly. I tillegg deler Norge og Danmark mange kulturelle likheter og nordmenn føler seg derfor ofte hjemme i Danmark.

Danmark har også mye å by på når det gjelder turistattraksjoner og reisemål. Her er noen av de mest populære stedene å besøke:

  1. København: Dette er Danmarks hovedstad og en av de mest populære byene å besøke. Her kan du oppleve byens historie og kultur ved å besøke attraksjoner som Tivoli, Nyhavn, Den lille havfrue, og Amalienborg Slott.

  2. Legoland: Dette er en av Danmarks mest populære turistattraksjoner og et must for familier med barn. Her kan du se Lego-bygninger og -figurer, og prøve spennende attraksjoner.

  3. Bornholm: Dette er en øy som ligger i Østersjøen, kjent for sin vakre natur og historiske severdigheter. Her kan du besøke middelalderborgen Hammershus, gå tur i Almindingen skog, og smake på lokal mat og drikke.

  4. Skagen: Dette er Danmarks nordligste by og kjent for sin vakre natur og kunstnermiljø. Her kan du besøke Grenen, hvor to hav møtes, og besøke Skagens Museum.

  5. Aarhus: Dette er Danmarks nest største by og kjent for sin livlige studentkultur og historiske severdigheter som Den gamle by og ARoS Kunstmuseum.

Danmark er generelt sett et rimelig reisemål for nordmenn, og prisnivået er omtrent på linje med Norge. Det kan være lurt å sjekke valutakursen før du reiser, da det kan være noen små svingninger i prisnivået avhengig av dette.