Mallorca

Mallorca er en av de mest populære øyene i Middelhavet og er kjent for sin naturskjønnhet, kultur, historie og flotte strender. Her er noen grunner til hvorfor det er fantastisk å feriere på Mallorca:

 1. Vakre strender: Mallorca har noen av de vakreste strendene i Spania, med krystallklart vann og hvit sand. Det er også en rekke aktiviteter som tilbys, som snorkling, kajakkpadling og seiling.

 2. Kultur og historie: Mallorca har en rik kultur og historie, med en rekke arkitektoniske perler og museer. Gamlebyen i Palma, katedralen La Seu og Castell de Bellver er noen av de mest imponerende historiske stedene.

 3. Mat og drikke: Mallorca er kjent for sin gastronomi, og tilbyr en rekke lokale spesialiteter, inkludert sobrassada (en lokal pølse), tumbet (en grønnsaksrett), og ensaimada (en søt bolle). Øya har også mange vingårder som tilbyr vinsmaking.

 4. Aktiviteter: Det er en rekke aktiviteter som tilbys på Mallorca, inkludert sykling, fotturer, golf og tennis.

Noen av de beste turistattraksjonene på Mallorca inkluderer:

 1. Serra de Tramuntana: Dette er et fjellområde på Mallorca som ble utpekt som et UNESCOs verdensarvsted i 2011 på grunn av sin naturlige skjønnhet og kulturelle betydning.

 2. Palma katedralen: Katedralen La Seu er en imponerende katedral som ligger i hjertet av Palma. Den har en unik arkitektur og fantastisk utsikt over havnen.

 3. Castell de Bellver: Dette er en festning som ble bygget på 1300-tallet og er et av de mest imponerende historiske stedene på øya. Den har også fantastisk utsikt over Palma.

 4. Alcudia gamleby: Denne gamlebyen har bevart mye av sin middelalderske arkitektur og er et flott sted å spasere og utforske.

 5. Valldemossa: Dette er en vakker by som ligger i Serra de Tramuntana og er kjent for sin kloster, hvor Chopin og Georges Sand bodde en periode.

 6. Cuevas del Drach: Disse grottene ligger på østkysten av Mallorca og er kjent for sin imponerende stalaktitter og stalagmitter.

 7. Cala Millor: Dette er en av de mest populære strendene på Mallorca, med krystallklart vann og hvit sand.

 8. Cap de Formentor: Dette er et område på nordøst-kysten av Mallorca og er kjent for sin naturlige skjønnhet og fantastisk utsikt. Det er også en populær destinasjon for syklister og vandrere.