Fantastiske Praha

Foto: Tilman2007

Jeg hadde gledet meg lenge til å besøke Praha, og endelig var dagen her. Jeg ankom Praha sentrum etter en kort flytur, og jeg ble umiddelbart overveldet av skjønnheten og historien til denne fantastiske byen.

Mitt første stopp var ved Prahas slott, som ligger på en høyde og gir en fantastisk utsikt over byen. Slottet er en av de mest besøkte turistattraksjonene i Praha, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Jeg var imponert over den fantastiske arkitekturen og de vakre hagene rundt slottet.

Etter å ha tilbrakt noen timer på slottet, besøkte jeg den berømte Karlsbroen. Broen er et av de mest populære stedene i Praha, og det var overfylt med turister som beundret de vakre statuene og utsikten over elven Vltava.

Senere på kvelden dro jeg til det livlige gamlebyområdet, hvor jeg utforsket de brosteinsbelagte gatene og besøkte det berømte astronomiske uret på rådhuset. Jeg kunne ikke motstå fristelsen til å prøve den lokale maten, så jeg bestilte en autentisk tsjekkisk middag på en av de lokale restaurantene. Jeg ble ikke skuffet, og jeg anbefaler virkelig å prøve ut lokale retter som knedlíky, en type tsjekkisk dumpling, og svinekoteletter.

Jeg tilbrakte resten av min ferie i Praha med å besøke andre lokale attraksjoner som Vyšehrad-festningen og den berømte Petrin-tårnet, som gir en fantastisk utsikt over byen. Jeg besøkte også den berømte ølstuen U Fleků, som er en av de eldste ølstuene i Praha, og som serverer øl brygget på stedet.

Jeg bodde på et flott hotell i nærheten av gamlebyen, som hadde en fantastisk beliggenhet og var svært komfortabelt. Jeg anbefaler virkelig å bo i nærheten av gamlebyen, da det gir deg enkel tilgang til de fleste av Prahas severdigheter.

Alt i alt var min ferie i Praha en fantastisk opplevelse. Byen har en rik historie og kultur, vakre severdigheter, god mat og et fantastisk uteliv. Jeg vil definitivt besøke Praha igjen, og jeg anbefaler det til alle som leter etter en flott ferieopplevelse.