Puerto de Mogán – Gran Canaria

Puerto de Mogán, by på Kanariøyene, i Mogán kommune på Gran Canaria. Opprinnelig en fiskerlandsby, i dag også en populær turistby, beliggende lengst i sørvest på øya. Det finnes ingen store hoteller her og få bygninger har mer enn 2 etasjer.

Den gamle bebyggelsen nede ved havnen er svært bildeskjønn, med blomster som klatrer opp over de hvite husfasadene.
Restauranter og barer fronter havnen og stranden hvor det også er noen kanaler som har gitt byen tilnavnet Lille Venezia.
Byen har en liten avskjermet badestrand bestående av gyllen sand importert fra Sahara. Særlig folksomt er det i Puerto de Mogán på fredager under det populære ukemarkedet, da kommer det busslaster med turister hit fra hele øya.

Kommunikasjon

Gran Canarias beliggenhet har gjort øya til et viktig knutepunkt for fly og skipstrafikk. En rekke flyselskaper bruker Gran Canaria Internasjonale lufthavn for mellomlanding på sine interkontinentale ruter. Las Palmas er en viktig bunkringshavn for skip i rutefart på Sør-Amerika, Afrika og Asia via Cape Town.

Veisystemet på øya er godt utbygd med motorveier som knytter sammen byene og kommunene langs kysten; Autopista GC-1 går fra Las Palmas langs østkysten til Taurodalen i sørvest. Denne motorveien vil i løpet av 2013 bli forlenget helt fram til Puerto de Mogán. C-2 går fra Las Palmas til Agaete vest på øya. Herfra går det hurtiggående ferge (Fred Olsen) over til Santa Cruz de Tenerife på Tenerife. En storslått plan for hurtiggående tog er vedtatt bygget på strekningen Las Palmas-Meloneras.