Split

Split er en av de mest populære turistdestinasjonene i Kroatia, og det er mange grunner til hvorfor det er fantastisk å feriere i denne vakre byen:

  1. Rik historie og kultur: Split har en rik historie og kultur, med mange historiske monumenter og arkeologiske steder som går tilbake til antikken.

  2. Fantastisk arkitektur: Split har en imponerende samling av historiske bygninger og monumenter, inkludert det berømte Diocletian-palasset, som er en av de best bevarte bygningene fra den romerske tiden.

  3. Vakre strender: Split ligger ved Adriaterhavet og tilbyr en rekke vakre strender hvor man kan nyte solen og havet.

  4. Aktiviteter og opplevelser: Split tilbyr en rekke aktiviteter og opplevelser, inkludert båtturer, fotturer, sykling og dykking.

  5. Deilig mat og drikke: Kroatia er kjent for sin deilige mat og drikke, og Split tilbyr en rekke lokale spesialiteter som sjømat, grillet kjøtt og vin.

Noen av de beste turistattraksjonene i Split inkluderer:

  1. Diocletian-palasset: Dette er en av de mest berømte attraksjonene i Split, og er en stor og imponerende bygning fra den romerske tiden.

  2. Split Gamleby: Dette er en vakker og sjarmerende del av byen, med smale gater, historiske bygninger og koselige restauranter og butikker.

  3. Marjan Hill: Dette er et stort naturområde i nærheten av Split sentrum, og tilbyr flotte turmuligheter og en fantastisk utsikt over byen og havet.

  4. Bacvice-stranden: Dette er en av de mest populære strendene i Split, og tilbyr krystallklart vann og en rekke vannaktiviteter.

  5. Mestrovic Gallery: Dette er et museum som huser en samling av kunstverk fra den kjente kroatiske kunstneren Ivan Mestrovic.

Prisnivået i Kroatia er generelt lavere enn i mange andre europeiske land, men det varierer avhengig av beliggenhet og sesong. I Split kan du forvente å betale omtrent 50-100 euro per natt for et hotellrom, avhengig av standard og beliggenhet. Mat og drikke er rimelig, og du kan forvente å betale omtrent 10-20 euro per person for en god middag på en lokal restaurant.