Seychellene

Seychellene øyrepublikk i Indiske hav, regnes til Afrika. Landet består av 115 øyer fordelt på to øygrupper over et havområde på ca. 1 mill. km2 nord og nordøst for Madagaskar. Seychellene er Afrikas minste land etter areal og folketall.

Hovedøygruppen (Seychellene) med landets største øy Mahé (145 km2) ligger lengst i nord, ca. 1100 km nordøst for Madagaskar. Andre viktige øyer i øygruppen er Praslin, La Digue, Silhouette, Fregate og North. I sør ligger en gruppe koralløyer, blant disse Aldabraøyene, Amirantene, Farquhar, Desroches, Cosmoledo m.fl. De fleste av disse er ubebodde og lave, og når så vidt over vannflaten ved flo sjø.

Turismen er viktigste næringsvei.

Øyene ble kolonisert av franskmennene 1756, overtatt av britene i 1794, administrert sammen med Mauritius 1814–1903. Selvstendig stat 1976.

Det er flere grunner til hvorfor Seychellene er en fantastisk feriedestinasjon. Først og fremst har Seychellene noen av de vakreste strendene i verden, med turkisblått vann og hvit sand som strekker seg så langt øyet kan se. Øygruppen består av mer enn 100 øyer, og hver av dem har sin egen unike sjarm.

Seychellene har også et rikt marineliv, og det er mange steder å snorkle eller dykke for å se en rekke tropiske fisker, haier og skilpadder. For de som er interessert i økoturisme, har Seychellene noen av de mest unike og bevarte økosystemene i verden, inkludert tette jungler og korallrev.

Når det gjelder turistattraksjoner, er det mange ting å se og gjøre på Seychellene. Noen av de mest populære turistattraksjonene inkluderer:

  1. Anse Lazio Beach på øya Praslin: en av de vakreste strendene i verden.

  2. Vallée de Mai naturreservat på Praslin: et UNESCOs verdensarvsted og hjem til sjeldne plantearter som kokosnøttpalmer og «coco de mer».

  3. La Digue Island: en liten øy som har en veldig avslappet atmosfære, og er kjent for sine granittklipper og sykkelstier.

  4. Curieuse Island: en øy kjent for sine sjeldne skilpadder og de gamle kokosplantasjene.

  5. Aldabra Atoll: et annet UNESCOs verdensarvsted og hjem til verdens største bestand av gigantiske skilpadder.

  6. Morne Seychellois nasjonalpark på øya Mahé: den største nasjonalparken på Seychellene og hjem til et bredt utvalg av dyreliv.

Dette er bare noen av de mange turistattraksjonene på Seychellene, og det er noe for enhver smak.