Kreta

Kreta er den største av de greske øyene og er en av de mest populære turistdestinasjonene i Middelhavet. Her er noen grunner til hvorfor det er fantastisk å feriere på Kreta:

  1. Vakre strender: Kreta har noen av de vakreste strendene i Hellas, med krystallklart vann og gyllen sand.

  2. Rik historie og kultur: Kreta har en rik historie og kultur, og det er mange arkeologiske steder og museer som du kan besøke for å lære mer om øyas historie.

  3. God mat og drikke: Kreta er kjent for sin gode mat og drikke, med ferske ingredienser og deilig lokal vin.

  4. Vennlige mennesker: Kretere er kjent for å være vennlige og gjestfrie, og du vil føle deg velkommen på øya.

  5. Vakker natur: Kreta har en vakker natur, med fjell, kløfter og elver som er vel verdt et besøk.

Noen av de beste turistattraksjonene på Kreta inkluderer:

  1. Knossos-palasset: Dette er et av de mest imponerende arkeologiske stedene på Kreta, og det var en gang hovedstaden i den minoiske sivilisasjonen.

  2. Samariakløften: Dette er en av de lengste kløftene i Europa og er kjent for sin vakre natur og fantastiske turmuligheter.

  3. Balos-lagunen: Dette er en av de mest pittoreske strendene på Kreta, med krystallklart vann og en imponerende utsikt.

  4. Chania gamleby: Dette er en av de mest sjarmerende byene på Kreta, med en vakker havn og en sjarmerende gammelby.

  5. Spinalonga: Dette er en historisk øy som var en leprakoloni på 1900-tallet, og som nå er en populær turistattraksjon.

Prisnivået i Hellas er generelt rimeligere enn mange andre land i Europa. Prisene vil variere avhengig av hvor du befinner deg, og hva du ønsker å gjøre, men du kan forvente å betale omtrent 50-100 euro per natt for et hotellrom på Kreta, avhengig av beliggenhet og standard.